Julplaner och svenskmat!

Hallå!

Jag och Richard sitter nu på internetcafét. Jag har precis druckit en milkshake, mums.

I förrgår tog vi motorcykeln och försökte leta upp en svenskrestaurant vi hört talas om. Vi hittade inte den först så vi tog en annan vi blev tipsade om. Richard åt pyttipanna med rödbetor och ägg och jag åt köttbullar med hemmagjort potatismos och brunsås. Till det fick vi lyssna på svenskmusik. Stället var nästan fullsatt, enbart svenskar såklart. Vi fick reda på att de även sålde snus där så Richard blev lyrisk eftersom hans gömma har börjat att sina.

På kvällen festade vi med våra tre svenska vänner. Det blev ett avskedsparty som slutade med dans på den lokala bordellen. Vi kom hem runt fyra, halv fem efter en väldigt rolig kväll. Så nu är jag och Richard själva här. Ingenting vi direkt lider av, ska bli skönt att bara få ägna sig åt varandra.

Richard har haft ont i magen idag och kännt sig seg. Vi har trott att det har berott på 22krs whiskeyn vi drack i förrgår. Men nu börjar han känns sig febrig och han är väldigt varm. Hoppas bara att det inte är samma bakterier som härjade hos mig och att han snart börjar känna sig bättre.

Vi har börjat kolla upp alternativen till julafton. Vi har några restauranter här som har julfirande men typ julklapps-exchange och europeiskt/thailändskt/filipinsktjubord. Vi får se vart vi hamnar. Vi har inte börjat leta efter ansjovis till Richards frestelse än. Men vi får åka in till fiskbyn en kvart bort och kika.  Richard kikar efter svensktjulbord i närheten eller i Pattaya.

Om Richard mår bra så har vi planerat att åka in till Pattaya imorgon. Ska vara bra om man kan hålla sig därifrån på kvällen/natten.

Hoppas att alla har det bra där hemma. Riktigt kul att ni kommenterar!

Säg vad du tycker
Postat av: Anonym

Det är midnatt, dan före dan före dopparedan. Från lillstugan har hörts ett brummande ljud två kvällar i rad. Anders slipar golv och det tar en evig tid. Tjärbrun lasyr och högblankt lack står och väntar..... Imorgon ska vi vara lediga och försöka hinna köpa några klappar till Edward. Skinkan står klar i skafferiet och Johannesört-snapsen är på kylning.

Koka 1 liter vatten med 0,5 tsk salt och 7 tsk socker eller köp salt-sockerbalanserat vatten och drick ordentligt vid feber och/eller magsjuka.

Hoppas ni hittar något mysigt ställe där ni kan äta julaftonsmiddagen.

Hittar ni inte ansjovis kan ni prova med sardeller eller sill av matjes-typ eller så kanske ni ska glömma Jansson och äta thaimat?!

Nu vill Lovis sova.

Kramar! Ingrid

2009-12-23 @ 00:12:59
Postat av: Anonym

Hej Rikard o Sanna.

Hoppas ni har det jättefint därnere. Hörde av din mor Rikard att du längtar efter Janssons. Hoppas du

hittar nåt som liknar det. Solen skiner väl på er,

här är det mulet o 4 gr kallt. Sitter på jobbet nu,

många har tappat fylln. ska gå hem vid 14.00 tiden hoppas jag. Ha det så jättebra och vi ses



Mammas gamla polare Laila



2009-12-23 @ 12:22:20
Postat av: Anonym

2009-12-24 @ 09:00:18
Postat av: Mor

สุขสันต์ วัน คริสต์มาส



Hej på Er!



Jag såg ditt inlägg på FB. Jag förstår att ni njöt av att

äntligen få tag på lite svensk julmat.



Här är klocka strax före åtta på julaftonsmorgonen, det är bara jag och agnes som är vakna. Kaffet är klart och brasan och granen är tända.



I dag bär det av till Uppsala. Daniel och Sofia är redan där. Moa jobbar hela julhelgen så hon är hemma hos sina föräldrar.

Som du hörde blev morfars op uppskjuten ett par dagar så han och Malte är också med.



Vi hade lilla julklappsöppningen med Amanda igår. Vi fick en årskalender med fotografier från thailandsresan i februari - Jätte kul. Vi är alla med så den sitter jag och kollar på just nu och drömmer mig tillbaka.



Hos er är det snat eftermiddag. Ser i UNT att solen skiner som vanligt.

Här visar termometern på -7gr igår var det -16gr så det är lite varmare idag =) Det är massor av snö. Jag läste om Lovis framfart i 180. Agnes är precis tvärtom hon trippar ut på trappen och skvätter

som du vet med tassarna kollar lite...och går en lov sen kommer hon in och lägger sig framför brasan och sover.

Fast igår var det full makaron på henne. Jag gjorde en laxtårta, och hade sällskap av en ylande Agnes precis hela tiden. Daniel ringde, han undrade vem som skrek i bakrunden .... gissa vem?.....hon är fullständigt galen i lax.



Vi tänker på er jätte mycket. Var rädda om er.

Kramar i massor

Carina Kenneth





2009-12-24 @ 09:01:06
Postat av: Anonym

สุขสันต์วันคริสต์มาส sóok sǎn wan khrít mâat

Juaftonsmorgon och riktigt mycket snö. Snart sista avsnittet av julkalendern. Jag har, som alla andra år, inte missat ett enda avsnitt. Edward har beställt pannkakor med dadelsirap till frukost. Ska det vara alternativt , så ska det....

Lovis verkar förstå att det är en speciell dag, för hon är inne och leker. Hon leker "murena-leken" bakom alla dörrar vi passerar. Annika och Nicke tittar förbi om en stund. De ska vara hos Nickes tvillingbror Ulf senare idag. Kristin var hit i förrgår, jobbar idag.

Hoppas ni får en mysig thailändsk julafton och att ni får vara friska.

Skicka ett sms om ni har möjlighet att skypa idag!

Massor av kramar från mamma Ingrid, pappa Anders, Edward och Lovis.

2009-12-24 @ 09:21:31

Säg vad du tycker!

Ditt namn?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg (Så jag kan gå in och snoka där):

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0