Hej igen mitt Sverige!

Gud, vad jag saknar Sverige. Allt med sverige.. Jag skulle till och med äta sill och potatis.. herregud...

Idag har vi bara knallat hela dagen, vi har sett massor av fina byggnader och sådna saker.. Har inte träffat resten av gruppen en enda gång. Min ryss gillar inte resten av gruppen så hon vill inte. Men jag ska tvinga henne imorgon. För jag står knappt ut utan socialt sällskap. Min värds föräldrar pratar inte med mig och min värd är med sin pojkvän och dom pussas, kramas och bara pratar ryska så jag är verkligen tredje hjulet. Idag var det riktigt jobbigt.

Min värd berättar hemska historier om ryssland hela tiden och speciellt om saker här i St. Petersburg. Om tjejer som blivit nerslagna och nedputtade på tunnelbanespåret. Idag så skulle vi ta en spårvagn idag men den kom inte för att den krockat.

Engelskan går ganska bra om jag är själv med henne, för då pratar vi bara engelska och jag tänker även på engelska. Men när jag är med de svenska tjejerna och vi snackar lite svenska och lite engelska så bir det kaos i huvudet. Det blir svengelska och jag kan inte ens prata svenska rent.

Idag så skulle hela våran grupp gå ut på krogen men min ville inte och hittade på att de skulle på strippklubb och grejer fast jag sms:ade med dem och de sa att de inte skulle dit. Men min värd sa att hon inte ville gå ut på krogen ikväll. Sen en halvtimme senare så ringer hon en kompis och plötsligt så ska vi gå ut med dom. Men jag vill inte gå ut med några som inte kan snacka engelska och dom som kan bara sitter och pussas, nej tack! Så nu ska vi kolla på film och mysa med thé.

Jag ska försöka uppdatera igen senare. Kanske inte ikväll men imorgon.

Saknar er så otroligt mycket!

Hörs!

Mitt kära Sverige.

Nu sitter jag här i ryssland och väntar på att min värd ska bli klar så att vi kan gå ut på stan. Vi ska åka och se massa sevärdigheter. själva.. min ryss tycker inte om de andra svenskarna värdar så det kommer bara att vara hon och jag. Lite tråkigt... men vad ska man göra.

I onsdags när vi kom hit så åkte vi tunnelbana, eller metro som det heter här, och den går så otroligt fort. säkert 70 km/h i de trånga tunnlarna. När vi kom hit till min värd så skulle vi äta middag. Jag lovar det var det konstigaste jag någonsin har ätit. Det var typ en tjock schnitzel och i mitten så var det ost och skinka, till det fick vi typ cous-cous fast brun.

Jag bor hos Veronika, hennes mamma och hennes morfar. De bor i en liten tvåa med periska mattor på väggarna. Köket är mindre än våran "blivande-bastu" och köksbordet är inte större än en 50cm gånger 50cm. Så vi äter två och två. Badrummet är lika stort som köket. Men deras standard här är så konstig. De har inget toalettlock och knappt någon toalettsist så jag vet inte hur de gör sina behov här.

Nu komer min värd så jag ska gå. Hörs!


RUSSIA

På onsdag åker jag till Ryssland som planerat.. om planen går då vill säga. Just nu sitter jag i Uppsala och har i stort sett varit in snöad hela dagen. okej, det var väll inte hela sanningen. Men mamma ringde faktiskt imorse och sa att jag inte fick åka till skolan och så gick det inga bussar förens klockan fyra. Anyway, ryssland var det.  Jo, det ska ju bli kul. Nu verkar det ha löst sig med min "host-family". Dock har jag inte hört något ifrån henne än. Och ja, det är en hon så richard är nöjd :)

När jag nu skulle logga in på min blogg så kom jag och tänka på när jag var lite yngre. Eller ganska mycket yngre. Jag och Emma Sandstedt skulle göra en mail till Emma så att vi kunde maila varandra. Vi kanske var 11-12 år då.  Min kusin, Sofia, hade redan visat mig allt jag behövde veta med datorn då. Det var lunarstorm, mail osv. Så jag kände mig ganska insatt  och sa åt Emma att gå in på hotmail så skulle jag visa  henne hur man gjorde.

Hon skriver in adressen och plötsligt börjar det ploppa upp diverse skumma rutor på nakna män på skärmen. Emma frågade skrämt vad hon gjort för fel och jag kollade vad hon egentlien hade skrivit för nånting. Varken jag och Emma var ju så särskilt bra på engelska på den tiden och Emma hade bara skrivit hotmail som hon tyckte att det lät och gjorde det lite mer svengelskt. Hotmale.com var vad hon fick till.


Nu sitter jag hemma hos Richard och han sitter vid sin dator och jag vid laptopen. I det vintersverige vi har utanför så är det faktiskt ganska mysigt. Snart ska jag gå och lägga mig. Kanske kolla på nånting på tv samtidigt och hålla tummarna för att snöovädret inte har lugnat sig så värst mycket tills imorgonbitti så jag kanske får en liten, liten sovmorgon!

                                                                                                                                    




Godnatt.

Jag på EMAX-08



RSS 2.0